Slađana Putinja

MALO O MENI

slađana putinja

Dopustite mi da Vas provedem kroz moju priču. . .

Već je u mom djetinjstvu sve ukazivalo na to da ću postati ljubiteljica starina. Odrastajući u Bajkovitoj Istri, gdje sam kao bosonoga djevojčica veselog duha trčkarala u potrazi za avanturom vođena čarolijom malog mjesta Gračišća, gdje me svaki njegov kutak privlačio na istraživanje prošlosti.

Tako se jednom prilikom dogodio moj neobični susret sa drvenim stolcem, dok sam istraživala staru noninu kuću. Negdje u kutu nonine sobe, spavao je drveni stolac prekriven patinom vremena, pun zanimljivih i slikovitih detalja. Strpljivo čekajući promatrača, zaljubljenika u starinski svijet da ga otkrije, da mu se divi pa da ga poput malog čuda uzme i spasi iz nepovratnog nestajanja.

Taj je susret, ne znajući, potaknuo iskru u meni koja je odlučila ostati. Pa tako i danas, kad negdje vidim stari odbačeni komad namještaja koji kao da čeka baš mene da ga otkrijem i spasim, potakne opet iznova tu iskru koja spava u meni.

I to je baš svaki put potvrda moje misije. . . entuzijastice u preuređenju starog namještaja.
I zato sam ovdje kako bih Vas svojim radom i savjetima potaknula da prepoznate potencijal starog namještaja, kojega svatko od nas ima u svom domu.
Možda ste pročitavši moju priču osjetili želju da obogatite svoj prostor preuređenom uspomenom, pa je tako i dalje zadržite u životu. . . sjećanju.

Ako jeste, pridružite mi se na tom putovanju. . .

TAMO GDJE STARO ŽIVI!

Za nonu Eldu, s ljubavlju!

Nona Elda